ßßß Cookit - przepis na Polenta smażona w serze z peperoncino

Polenta smażona w serze z peperoncino

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza kukurydziana 250 gramów
listki rozmarynu według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
papryczka peperoncino 1 sztuk
ser Grana Padano 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować 7 szklanek wody. Mieszając, powoli wsypywać kaszę kukurydzianą. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu, często mieszając. Oprószyć rozmarynem, doprawić solą oraz pieprzem. Oliwą posmarować blachę i rozsmarować na niej masę na grubość ok. 2,5 cm. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Oczyszczoną papryczkę posiekać. Zastygniętą polentę pokroić na kawałki, obtoczyć w tartym serze, posypać papryczką i podsmażyć na oliwie, najlepiej na patelni grillowej lub teflonowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Włoska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12340/Polenta-smazona-w-serze-z-peperoncino