Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza kukurydziana 250 gramówlistki
rozmarynu według uznania
oliwa 4 łyżek stołowychpapryczka peperoncino 1 sztuk
ser Grana Padano 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zagotować 7 szklanek
wody. Mieszając, powoli wsypywać
kaszę kukurydzianą. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu, często mieszając. Oprószyć
rozmarynem, doprawić
solą oraz
pieprzem.
Oliwą posmarować blachę i rozsmarować na niej masę na grubość ok. 2,5 cm. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Oczyszczoną papryczkę posiekać. Zastygniętą polentę pokroić na kawałki, obtoczyć w tartym
serze, posypać papryczką i podsmażyć na
oliwie, najlepiej na patelni grillowej lub teflonowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: