ßßß Cookit - przepis na Makaron z bazyliowym pesto

Makaron z bazyliowym pesto

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 200 gramów
mąka z pszenicy durum 100 gramów
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczypta
pesto (słoiczek)1 sztuk
parmezan 60 gramów
Wykonanie:
Ciasto: wymieszać przesianą mąkę z jajkami, żółtkiem oraz szczypta soli i zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować je na cienkie płaty. Podzielić nożem na kilka mniejszych kawałków. Każdy kawałek zwinąć w rulon i pokroić w paski, zwracając uwagę by nie były zbyt długie.
Wstążki partiami przesypać mąką, lekko podrzucając. Podsuszony makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzony trzymać w cieple. Trochę wody z gotowania makaronu dodać do pesto. Makaron podgrzać na patelni, dodać pesto, wymieszać i od razu podawać posypany startym parmezanem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12336/Makaron-z-bazyliowym-pesto