Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 2 sztuk
ziemniaki (ugotowane)250 gramów
por (mały kawałek)1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
kasza manna 3 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
bułki podłużne 4 sztuk
sałata według uznania
ogórek według uznania
pomidor według uznania
natka pietruszki według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety położyć na patelni i wlać by je przykryła. Gotować 6 minut. Lekko ścięte filety osaczyć na sicie. Rozdrobnić widelcem, dodać zmielone
ziemniaki, posiekany drobno
por,
śmietanę oraz
kaszę. Masę wyrobić, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Uformować niewielkie cienkie kotleciki, obtoczyć w
bułce tartej i smażyć powoli na rozgrzanym
oleju, aż się zrumienią.Przeciąć
bułki wzdłuż i posmarować
majonezem wymieszanym z
musztardą. Na części połówek ułożyć oczyszczone liście
sałaty, cieniutkie plasterki
ogórka i
pomidora oraz
rybne kotleciki. posypać posiekaną
natką pietruszki. Przykryć pozostałymi kawałkami
bułek.Uwagi:Kanapki można też wzbogacić
rzodkiewkami,
słodką papryką lub cienko pokrojoną
cukinią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: