ßßß Cookit - przepis na Baba razowa

Baba razowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 15 sztuk
cukier 220 gramów
migdały mielone 100 gramów
chleb razowy suchy zmielony 100 gramów
goździki mielone 0,5 łyżek deserowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Z cukrem zmiksować 14 żółtek, całe jajko i dalej miksując, porcjami dosypywać migdały. Masę połączyć z chlebem, goździkami i posiekaną skórką pomarańczową.
Ze szczypta soli ubić białka na sztywną pianę i delikatnie, dodając porcjami, połączyć z masą. Przełożyć ciasto do natłuszczonej, obsypanej bułka tartą formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzoną babkę oprószyć cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Staropolska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12123/Baba-razowa