Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 15 sztuk
cukier 220 gramów
migdały mielone 100 gramów
chleb razowy suchy zmielony 100 gramów
goździki mielone 0,5 łyżek deserowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżek stołowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Z
cukrem zmiksować 14
żółtek, całe
jajko i dalej miksując, porcjami dosypywać
migdały. Masę połączyć z
chlebem,
goździkami i posiekaną
skórką pomarańczową.Ze szczypta
soli ubić
białka na sztywną pianę i delikatnie, dodając porcjami, połączyć z masą. Przełożyć ciasto do natłuszczonej, obsypanej
bułka tartą formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzoną babkę oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia StaropolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: