To trochę zmodyfikowany przepis na deserki czekoladowe wg Nigelli. Mąka została zastąpiona mielonymi migdałami co dało im przyjemy posmak i cięższą konsystencję. Na potrzeby akcji Wypieki bez mąki.Składniki:100g czekolady gorzkiej100g masła150g cukru4 jajka50g mielonych migdałów1/4 łyżeczki sodyszczypta soli2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowejCzekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, najlepiej mikserem. Dodać migdały, sodę i sól. Następnie dodać roztopioną czekoladę i masło. Połączyć ze skórką pomarańczową Przelać do pojemniczków i piec w piekarniku rozgrzanym do 180st C około 20-25min (zależy od wielkości foremek).Przepis został wyróżniony w akcji, jako wypiek niedietetyczny: