Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 21 gramów
mleko 190 mililitrów
mąka 150 gramów
sól według uznania
masło płynne 6 łyżek stołowych
żółtka 3 sztuk
białka 3 sztuk
śmietana 200 gramów
łosoś wędzony 300 gramów
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozpuszczone w ciepłym
mleku drożdże wymieszać z przesiana
mąką, szczypta
soli, 3 łyżkami
masła oraz z
żółtkami. Przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Połączyć z
białkami ubitymi na sztywna pianę. Z ciasta usmażyć na reszcie
masła niewielkie placuszki. Udekorować je gęstą
śmietaną,
łososiem, ew.
rukolą. Oprószyć grubo mielonym
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: