Wykonanie
« Powrót  
Sos beszamelowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Masło stopić, wymieszać z przesianą
mąką , rozprowadzić zimnym
mlekiem, mieszając podgrzewać, do zawrzenia, dodać stopniowo pozostałe
mleko.
Żółtka rozetrzeć ze
śmietana , dodać do gorącego sosu, wymieszać trzepaczką. Sos przyprawić do smaku
sola i
pieprzem. Podawać do warzyw gotowanych.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: