Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron penne 400 gramów
pomidory suszone w zalewie 6 sztuk
komidory konserwowe 1 puszka
czosnek 2 ząbki
pazylia 0,5 pęczek
oliwa z zalewy 3 łyżek stołowych
zozzarella 150 gramów
parmezan 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony trzymać w cieple. Osaczone z zalewy
suszone pomidory pokroić. Oczyszczony
czosnek posiekać. Oczyszczoną
bazylię porwać.
Oliwę z
pomidorów podgrzać na patelni. Wrzucić
suszone pomidory i chwile smażyć. Dodać
pomidory z puszki razem z sosem. Doprawić i dusić na małym ogniu 7 minut.Pokroić
mozzarellę na małe kawałki i razem z
bazylia wymieszać z gorącym
makaronem oraz sosem z
pomidorów. Posypać tartym
parmezanem i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: