ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 350 gramówdymka 5 sztukoliwa 2 łyżek stołowychfileciki anchois według uznaniaprzecier pomidorowy 300 gramówmakaron farfalle 300 gramówparmezan 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, podzielone na różyczki brokuły blanszować 3 minuty. Oczyszczone, pokrojone na kawałki dymki zeszklić na oliwie. Dodać kilka anchois, mieszając, podgrzewać, aż się zamienią w gładki sos. Wlać przecier pomidorowy, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, podgrzać.Ugotowany w osolonym wrzątku, osaczony makaron przełożyć do naczynia z gorącym sosem pomidorowym. Dodać gorące brokuły i posypać płatkami parmezanu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: