Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brokuły 350 gramów
dymka 5 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowychfileciki
anchois według uznania
przecier pomidorowy 300 gramów
makaron farfalle 300 gramów
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, podzielone na różyczki
brokuły blanszować 3 minuty. Oczyszczone, pokrojone na kawałki
dymki zeszklić na
oliwie. Dodać kilka
anchois, mieszając, podgrzewać, aż się zamienią w gładki sos. Wlać
przecier pomidorowy, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem, podgrzać.Ugotowany w osolonym wrzątku, osaczony
makaron przełożyć do naczynia z gorącym
sosem pomidorowym. Dodać gorące
brokuły i posypać
płatkami parmezanu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: