Wykonanie
Po świątecznych daniach, zwykle z przyjemnością zjada się lekki, bezmięsny obiad. A że w lodówce leżał sobie niewykorzystany
brokuł trzeba było go szybko zużyć. Wyszło coś naprawdę dobrego.
Składniki:1
brokułpół paczki ulubionego
makaronu (u mnie spaghetti)2 ząbki
czosnkupół szklanki
śmietankisól,
pieprzoliwaparmezanMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W oddzielnym garnku zagotować
wodę i ugotować
brokuł. Na patelni rozgrzać
oliwę, dodać zmiażdżony
czosnek, przesmażyć chwilę, dodać odsączony
brokuł i gotować tak długo aż będzie bardzo miękki. Wlać
śmietankę i gotować chwilę, aż sos zgęstnieje. Jeśli
brokuł się nie rozgotował, rozgnieść go widelcem. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać
makaron i dokładnie wymieszać. Podawać z
parmezanem.Smacznego:)