Wykonanie
Zdrowe, smaczne i szybkie :)Składniki1 średni
brokuł1
tuńczyk w oleju rozdrobniony4 ząbki
czosnku5 łyżek
oliwy z oliweksól,
pieprz250 g
makaronuSposób przygotowania
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie ugotować podzielony na małe różyczki
brokuł.Do
makaronu z
brokułem dodać
tuńczyka z puszki (jeśli jest w nim niewiele
oleju to nie ma potrzeby go odlewać), przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sól i
pieprz do smaku. Polać wszystko
oliwą i dokładnie wymieszać.Można podawać gorące jako danie obiadowe lub na zimno jako
sałatkę. Smacznego :)RadyWypróbowałam wszystkie rodzaje
tuńczyka, rozdrobniony w
oleju jest zdecydowanie najlepszy, taki w kawałkach, choć lepszy jakościowo, niestety nie wymiesza się tak fajnie z resztą składników.Ja gotuję
makaron i
brokuła razem w jednym garnku - oszczędność czasu i mniej zmywania :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL