Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety wołowe 4 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 8 łyżek stołowych
pieprz zielony 2 łyżek deserowych
pieprz czerwony 1 łyżek deserowych
pieprz czarny mielony 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
rozmaryn 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowychWykonanie:Marynata: oczyszczone
cebule pokroić w krążki, a
czosnek w paseczki i wymieszać z
olejem, ziarenkami
pieprzu zielonego oraz czerwonego i
pieprzem mielonym,
papryką oraz
rozmarynem.
Mięso posmarować marynatą i pod przykryciem odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kotlety wyjąć z marynaty i piec na ruszcie po ok. 25 minut z każdej strony.Marynatę podgrzać na patelni tak, aby
cebula się zeszkliła. Upieczone kotlety przed podaniem posolić i polać gorącą marynatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: