ßßß Cookit - przepis na Kotlety po toskańsku

Kotlety po toskańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety wołowe 4 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 8 łyżek stołowych
pieprz zielony 2 łyżek deserowych
pieprz czerwony 1 łyżek deserowych
pieprz czarny mielony 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
rozmaryn 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Marynata: oczyszczone cebule pokroić w krążki, a czosnek w paseczki i wymieszać z olejem, ziarenkami pieprzu zielonego oraz czerwonego i pieprzem mielonym, papryką oraz rozmarynem.
Mięso posmarować marynatą i pod przykryciem odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kotlety wyjąć z marynaty i piec na ruszcie po ok. 25 minut z każdej strony.
Marynatę podgrzać na patelni tak, aby cebula się zeszkliła. Upieczone kotlety przed podaniem posolić i polać gorącą marynatą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11834/Kotlety-po-toskansku