ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodorada sprawiona 2 sztukrozmaryn 4 gałązkibazylia 4 gałązkiczosnek 4 ząbkicytryna 4 plastryoliwa 4 łyżek stołowychsól morska gruba według uznaniaziemniaki według uznaniadymka 1 pęczekpomidorki kiktajlowe 200 gramówrozmaryn suszony według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W kilku miejscach ponacinać skórkę ryb. Do środka każdej ryby włożyć po oczyszczonym ząbku czosnku, opłukanej gałązce rozmarynu i bazylii. Żaroodporne naczynie wyłożyć pergaminem i ułożyć na nim ryby. Przykryć plasterkami cytryny, posypać morska sola i skropić 2 łyżkami oliwy. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na patelni rozgrzać resztę oliwy, wrzucić cząstki oczyszczonych ziemniaków i pozostały oczyszczony czosnek. Smażyć, aż staną się rumiane. Dymki i pomidorki podzielić na połówki i na 5 minut przed końcem pieczenia dodać je do ryb. Całość posypać rozmarynem. Danie podawać z ziemniakami i pieczonymi warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: