Wykonanie
« Powrót  Opis:Dietetyczna zupa na pozbycie się obrzmień.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 500 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowychpasta pomidorowa 1 łyżek deserowych
oliwa 1 łyżek stołowych
zioła świeże 2 łyżek stołowychkromki
bialego chleba 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Jeden
pomidor odłożyć, a resztę sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Obrany
ogórek pokroić w kostkę, a oczyszczone
papryki w paski. Odłożyć ok. 1/3
ogórka i
papryki. Resztę rozdrobnić blenderem razem z
pomidorami, pokrojonym
czosnkiem,
oliwą,
octem, pastą
pomidorową. Mieszankę doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Schłodzić i podawać z grzankami z
chleba, udekorowaną pozostałymi warzywami i
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: