ßßß
Kolejna pochwała prostoty!Absolutnie fantastyczna jajecznica!Dodatek twarożku i ziół sprawia, że jest ona wyjątkowo kremowa i pełna smaku!Baaardzo gorąco polecam :)Na podstawie tego przepisu.Składniki : (2 porcje)4 jajka (najlepiej od szczęśliwych kur)2 łyżki naturalnego twarożku typu Philadelphia1 łyżka drobno posiekanego szczypioru1 łyżka posiekanych świeżych ziół (np. tymianek, oregano, estragon) – opcjonalniesól i pieprzoliwaWykonanie :Twarożek wymieszać z posiekanym szczypiorem i pozostałymi ziołami.Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy. Wbić jajka i smażyć do momentu aż jajecznica będzie prawie gotowa. Patelnię zestawić z ognia, dodać 2 czubate łyżki twarożku z ziołami, policzyć do 10 i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać od razu.Smacznego :)