Awokado + Pomidory + Bazylia… + Truskawki (Sic!)Na pierwszy rzut oka połączenie smaków dość ryzykowne… ale zapewniam, że zaskoczy Was pozytywnie ;)Sałatka pasuje idealnie do dań obiadowych, grillowych oraz zimnych przekąsek. Korzystajmy z truskawek, póki sezon trwa!Kolejna udana sałatka zainspirowana przepisem mojej Kuzynki Izy. :)Składniki: (2 porcje)1/2 dojrzałego awokado pokrojonego w kostkę1/2 szklanki pokrojonych na połówki/ćwiartki truskawek1/2 szklanki pokrojonych na połówki/ćwiartki pomidorków koktajlowych1-2 łyżki soku z cytryny1-2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka posiekanej bazyliisól i pieprz do smakuWykonanie:Pokrojone awokado skropić obficie cytryną i wymieszać.Połączyć z pozostałymi składnikami sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego:)ROK TEMU NA BLOGU:Azjatycko – tajska zupa z krewetkami i kurczakiemŚródziemnomorsko – ryba pieczona z ziołamiZza wschodniej granicy – sos adżika