Witajcie! Znowu mieliśmy 2 tygodnie przerwy w blogowaniu. Wracamy z potrawą prostą, pyszną, wielkanocną ... tą pastę robię już od kilku lat, ale pierwszy raz faszerowałam nią jajka. Głównie używaliśmy jej w domu do kanapek. Pasta smakuje dobrze zarówno w postaci zmiksowanej jak i posiekanej w drobną kostkę.Składniki:5 jajek1 makrela wędzona1 łyżka majonezuszczypiorekpół cebuli2 ogórki konserwowemały kawałek papryki czerwonejpieprz, sólJajka gotujemy na twardo. Każde jajko obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka. Makrele obieramy ze skóry i ości pozostawiając samo mięso. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórki konserwowe, paprykę i żółtkajajek. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Część masy przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy pastę na jajka. Ozdabiamy szczypiorkiem.Smacznego!