Wykonanie
Strasznie mało surówek na blogu. Aż wstyd. Postaram się nadrobić zaległości tej jesieni i zimy. Mam nadzieję, że mi się uda. Dzisiaj surówka, którą jadła sama. Nie jestem w stanie przekonać nikogo w domu, ze
surowa dynia i surowy
jarmuż są pyszne. Może uda mi się przekonać kogoś z Was?
Składniki:5 cm kawałek dyni piżmowej2 - 3 liście
jarmużu2 łyżki
oliwy1 łyżka
octu jabłkowego1 - 2 łyżeczki
musztardysól,
pieprz1 łyżeczka
mioduWykonanie:Obraną
dynię ścieramy na tarce.
Jarmuż myjemy i odcinamy zgrubiałe części liści. Liście drobno kroimy. Mieszamy
jarmuż z
dynią. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki sosu i dokładnie mieszamy, aż sos się połączy. Gotowym sosem polewamy warzywa. Odstawiamy na około 20 minut.