Wykonanie
Jarmuż to pyszne, ale niestety raczej mało popularne warzywo. Można z niego wyczarować super potrawy. Przedstawiam przepis na bardzo fajną i zdrową przekąskę -
chipsy z
jarmużu. Sezon na to warzywko trwa przez całą jesień i początek zimy, więc zapraszam do skorzystania z mojego przepisu.Składniki:dwie szklanki porwanych liści
jarmużuoliwasólpieprzPiekarnik rozgrzewamy do 140 stopni C.
Jarmuż myjemy i osuszamy, pozbywamy się łodygi, liście rwiemy na mniejsze kawałki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, umieszczamy na nim porwane liście
jarmużu, skrapiamy go obficie
oliwą oraz doprawiamy szczyptą
soli i
pieprzu.Pieczemy w piekarniku przez 7-8 minut, aż
chipsy będą chrupiące, uważajmy, żeby się nam nie spaliły. Przekładamy do miski i podajemy.Smacznego!