Wykonanie
Od zeszłego roku chodził za mną pomysł przygotowania jakiegoś dressingu do sałatek na bazie
truskawek wtedy trochę się spóźniłam i
truskawek nie było już w sprzedaży, ale tym razem mi się udało.Składniki:200 g
truskawek2 łyżeczki
octu jabłkowegoszczypta
pieprzudwie szczypty
soli różowej2 łyżeczki
miodu2 łyżeczki
oliwy extra virgintroszkę
wodyPrzygotowanie:
Truskawki myjemy i czyścimy z szypułek, przekładamy do garnuszka dodajemy na dno troszkę
wody i lekko gotujemy z dodatkiem
miodu, następnie solimy i dajemy
pieprz oraz
oliwę. Gdy
truskawki będą gorące, a
miód się rozpuści przelewamy wszystko do kielicha blendera ręcznego i blendujemy na gładko. Przelewamy do małego słoiczka, studzimy i chowamy do lodówki. Nie
powiem Wam ile można przechowywać, bo nie wiem dam znać za jakiś czas, ale raczej polecam szybko zużyć.