W dalszym ciągu odkrywam polędwiczki i dalej sięgam po pomysły Wiosenki . Kolor, smak, miękkość mięsa są idealne. Do tego jeszcze można zamarynować mięso wieczorem, a potem usmażyć je bezpośrednio przed obiadem. Rewelacja.Składniki:2 polędwiczki wieprzowe2 czubate łyżki miodu2 czubate łyżki musztardy2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy1 łyżka musztardy Dijon1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżka suszonego tymiankuolej, sól, pieprzWykonanie:Oczyszczone polędwiczki kroimy na plastry. Delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Miód, musztardy, przeciśnięty czosnek, oliwę i tymianek łączymy w misce. Obtaczamy polędwiczki w marynacie i schładzamy przez minimum 2 godziny, a najlepiej przez całą noc. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na oleju z obu stron.