ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki miodowo - musztardowe

Polędwiczki miodowo - musztardowe

nazwa

Wykonanie

W dalszym ciągu odkrywam polędwiczki i dalej sięgam po pomysły Wiosenki . Kolor, smak, miękkość mięsa są idealne. Do tego jeszcze można zamarynować mięso wieczorem, a potem usmażyć je bezpośrednio przed obiadem. Rewelacja.
Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
2 czubate łyżki miodu
2 czubate łyżki musztardy
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka suszonego tymianku
olej, sól, pieprz
Wykonanie:
Oczyszczone polędwiczki kroimy na plastry. Delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Miód, musztardy, przeciśnięty czosnek, oliwę i tymianek łączymy w misce. Obtaczamy polędwiczki w marynacie i schładzamy przez minimum 2 godziny, a najlepiej przez całą noc. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na oleju z obu stron.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2013/08/Poledwiczki-miodowo-musztardowe.html