ßßß
 
            
         Składniki:800 ml - 1 litr jogurtu naturalnego lub kefiru (schłodzonego)1 duży ogórek lub 3 małe gruntoweok 5 rzodkiewekszczypiorekkoperek2 - 3 łyżki koncentratu barszczusól, pieprzWykonanie:Warzywa pokroić w małe słupki (ogórki najpierw obrać). Szczypiorek i koperek posiekać. Jogurt wlać do miski, wymieszać z koncentratem barszczu. Wsypać pokrojone warzywa, dodać część szczypiorku i koperku i ponownie wymieszać. Chłodnik wlać do talerzy i posypać odrobiną szczypiorku i koperku.
Składniki:800 ml - 1 litr jogurtu naturalnego lub kefiru (schłodzonego)1 duży ogórek lub 3 małe gruntoweok 5 rzodkiewekszczypiorekkoperek2 - 3 łyżki koncentratu barszczusól, pieprzWykonanie:Warzywa pokroić w małe słupki (ogórki najpierw obrać). Szczypiorek i koperek posiekać. Jogurt wlać do miski, wymieszać z koncentratem barszczu. Wsypać pokrojone warzywa, dodać część szczypiorku i koperku i ponownie wymieszać. Chłodnik wlać do talerzy i posypać odrobiną szczypiorku i koperku. /wydrukuj przepis/
/wydrukuj przepis/