Absolutnie pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach ciasto. Czy dla amatorów kokosa i czereśni może być lepsze połączenie? Kruchuteński spód, mega kokosowybudyń, słodkie czereśnie i kokosowa chrupiąca kruszonka.... Poezja... Przepis znaleziony na blogu Kwestia Smaku z moimi zmianami. Polecam baaardzo :)Składniki na ciasto:150g mąki pszennej100g mąki ziemniaczanej50g cukru150g zimnego masła1 jajkoSkładniki na ciasto bardzo dokładnie wyrobić najlepiej malakserem. Z ciasta ulepić kulę i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Blaszkę (23x33) natłuścić i wysypać kaszą manną. Ciastem wylepić spód i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30-35 min w temp. 160-170 stopni na złoto.Składniki na budyń:400 ml mleczka kokosowego1,5 szkl mleka krowiego tłustego2 budynie śmietankowe (bez cukru)2-3 łyżki wiórek kokosowych4 łyżki cukruMleczko kokosowe i 1 szkl mleka krowiego wlać do rodnelka i zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać kokos, budynie i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń.Składniki na kruszonkę:100g mąki pszennej50g mąki krupczatki100g wiórek kokosowych50g cukru125g zimnego masłaWszystkie składniki kruszonki bardzo dobrze i szybko wyrobić palcami.ponadto:600-700g czereśnicukier puder do posypania (opcjonalnie)Na podpieczony spód wyłożyć umyte i wydrylowane czereśnie (najszybciej można je wydrylować spinaczem biurowym). Na czereśnie wyłożyć budyńkokosowy i przykryć go kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 min w temp. 170 stopni na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.Smacznego :)