Wykonanie
Wariacja na temat – korzystałam z przepisu na
ciasteczka orkiszoweSkładniki:1 szklanka
mąki pszennej1,5 szklanki
mąki kukurydzianej1 szklanka sparzonych
płatków owsianych0,5 szklanki
cukrucukier waniliowymargaryna bezmlecznaWykonanie:Zalać wrzątkiem
płatki owsiane. Do miski wsypać obie
mąki i
cukier. Dodać pokrojoną na kawałki
margarynę. Dodać przestudzone
płatki (ja dodałam jeszcze ciepłe).

Wyrobić ciasto i podzielić je na dwie części. Zrobić z ciasta wałeczki i owinąć je folią spożywczą. Przełożyć ciasto do zamrażarki na minimum 30 minut.

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić wałeczki ciasta w talarki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut z termoobiegiem, aż będą rumiane.Smacznego!
