Wykonanie
Wystarczy kilka składników i blender. Dosłownie 5 minut plus schłodzenie i gotowy. Świeży, orientalny smak, zdecydowanie bardziej wakacyjny aniżeli zimowy. Ale w końcu słońce świeci, pszczoły latają, bazie na drzewach, więc można sobie pozwolić :)
Dla dwojga:Puszka
mleka kokosowego 400 mlsok z połowy dużej
limonkiok 5 cm
imbiru1 łyżka
cukru trzcinowego, jeśli wolisz słodszą wersję (ja pominęłam)+ kilka listów
miętyMleko wlewamy do naczynia, w którym łatwo nam miksować.
Imbir obieramy, drobno kroimy, dodajemy do
mleka.Wyciskamy
sok z limonki, dodajemy
cukier (wolę wersję bez, jest bardziej orzeźwiająca).Całość razem blenderujemy, wstawiamy do lodówki na 30 minut.Świetnie smakuje z odrobiną
mięty.Biały wąs gwarantowany :)