ßßß Cookit - przepis na Colesław z Kaxholmen

Colesław z Kaxholmen

nazwa

Wykonanie

poniedziałek, 25 Maj 2009, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »
Pyszny dodatek do mięsa. Można wymieszać białą kapustę z czerwoną.
Nazwa surówki pochodzi z języka flamandzkiego od słowa koolsla, które jest skrótem koolsalade (surówka z kapusty).
(przepis znalazłam w książce „ Dieta z Indeksem Glikemicznym”)
Składniki:
średniej wielkości główka kapusty
1 cebula
50 ml majonezu
2-3 łyżeczki francuskiej musztardy
100 ml crème fraîche – można zastąpić jogurtem naturalnym
sól i grubo zmielony czarny pieprz
Kapustę szatkujemy i mieszamy z pokrojoną cebulą. Dodajemy majonez, musztardę, crème fraîche, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/salatki/coleslaw-z-kaxholmen