Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
płatki kukurydziane 2 szklanek
cukier 7 łyżek stołowych
masło stopione 2 łyżek stołowych
białka 3 sztuk
jabłka przesmażone 1 kilogramówWykonanie:3 łyżki
cukru zrumienić na patelni z
masłem. dodać
płatki i wymieszać. Z
białek ubić sztywną pianę i utrwalić ją pozostałym
cukrem, chwilę ubijać razem. Średnią tortownice wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć kolejno warstwy:
płatków,
jabłek, piany. Piec szarlotkę ok. 15 minut w 200 stopniach. Podawać ciepłą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18MniamAutor: FloressData: 2009-01-03ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: