Wykonanie
« Powrót  
Wołowina gotowanaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina bez kości 15 dekagramów
wloszczyzna 10 dekagramów
masło 1 dekagramów
sól według uznaniaWykonanie:ugotować
wywar z
włoszczyzny, odcedzić go.
wołowinę włożyć do zimnego
wywaru, dodać
sól i ugotować ją powoli do miękkości, tak aby włókna
mięsa rozdzielały się. Ugotowane
mięso wyciągnąć z
wywaru i zemleć w maszynce. Dodać 2-3 łyżki gorącego
wywaru, wymieszać. Nadać kształt kot;eta, na wierzchu położyć surowe
masło i podsmażyć z każdej strony na patelni.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: