Wykonanie
« Powrót  
Mus jabłkowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 500 gramów
cukier puder 120 gramów
białka 3 sztuk
żelatyna 1 łyżek stołowych
calvados 25 mililitrówWykonanie:Umyte
jabłka upiec, przetrzeć przez sito, połączyć z
calvadosem i namoczoną, rozpuszczoną na ogniu
żelatyną.
Białka ubić z
cukrem. Dodawać nie przerywając, po łyżce przetarte
jabłka. Przełożyć do pucharków. mus można przybrać
konfiturami.Uwagi:Mus można też zrobić z surowych utartych
jabłek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: