ßßß Cookit - przepis na Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Wykonanie

« Powrót  
Mus jabłkowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 500 gramów
cukier puder 120 gramów
białka 3 sztuk
żelatyna 1 łyżek stołowych
calvados 25 mililitrów
Wykonanie:
Umyte jabłka upiec, przetrzeć przez sito, połączyć z calvadosem i namoczoną, rozpuszczoną na ogniu żelatyną. Białka ubić z cukrem. Dodawać nie przerywając, po łyżce przetarte jabłka. Przełożyć do pucharków. mus można przybrać konfiturami.
Uwagi:
Mus można też zrobić z surowych utartych jabłek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4720/Mus-jablkowy