Wykonanie

Prościej i szybciej już się chyba nie da:-). Opakowanie
ciasta francuskiego zwykle jest w lodówce.
Jabłka do szarlotki co roku, późnym latem, zamykam w słoikach. Dzięki temu, wszystko co potrzebne do
strucli, mam zawsze pod ręką. Przygotowanie zajmuje kilka minut, pieczenie trwa krótko, więc jak się dobrze uwinąć, to po nieco ponad półgodzinie możemy już raczyć się ciachem. Błyskawiczny, pyszny pomysł na słodkie co nieco.

Składniki:1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiego - użyłam wersji light (o 30% tłuszczu mniej)0,5 l słoik
musu jabłkowego1 rozkłócone
jajocukier puder do posypaniaWykonanie:
Mus jabłkowy:składniki i sposób wykonania znajdziecie TUTAJ
Strucla:1. Arkusz ciasta rozkładamy i dzielimy na 3 części. Środkową pozostawiamy nietkniętą, a w 2 pozostałych wycinamy po skosie ( w jodełkę) paseczki.

2. Na środkową część wykładamy
mus jabłkowy.

3. Pleciemy warkocz - nakładając naprzemiennie paseczki na warstwę
jabłek.


4. Surową
struclę smarujemy rozkłóconym
jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200C i pieczemy 20-25 minut.

5. Po upieczeniu studzimy i posypujemy
cukrem pudrem.


Życzę Wam smacznego! :-)