ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegotuszka perliczki wielkopolskiej 1.5 kilogramówsłonecznik ziarno 15 dekagramówbułka tarta 2 dekagramówmasło 10 dekagramówsól według uznaniapieprz według uznaniarozmaryn według uznaniaWykonanie:Tuszkę perliczki opłukać i osuszyć, naszpilkować słoniną, od wewnątrz nasmarować masłem, posypać solą, pieprzem i rozmarynem od wewnątrz i zewnątrz, od zewnątrz obłożyć szerokimi plastrami słoniny i owinąć nitką. Odłożyć w chłodne miejsce na ok. 1 dobę.Piec w piekarniku w foremce lub naczyniu żaroodpornym w temp. 180°C ok. 1 godzinę. Pod koniec pieczenia, posypać tuszkę bułką tartą, zwiększyć temp. Do 230°C i polewać rozpuszczonym masłem.Piec do momentu aż skórka nabierze ciemno - złocistego koloru.Uwagi:15 dag słoniny (3-4 szerokie płaty, a resztę przygotować do szpilkowania)Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: