Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 4 sztuk
kawa 1 łyżek stołowych
bita śmietana 4 łyżek stołowych
czekolada 2 kostek
wiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wlać
jogurt do miseczki i ubijać trzepaczką tak długo, aż nabierze konsystencji puszystego, gładkiego kremu. Dodać sproszkowaną
kawę, dokładnie wymieszać i dalej ubijać, aż krem uzyska jednolitą barwę. Gotową masą napełnić 4 pucharki i wstawić przynajmniej na 1 godzinę do lodówki, by dobrze się schłodziły.
Czekoladę utrzeć na tarce.
Owoce zostawić do rozmrożenia. Tuż przed podaniem ozdobić deser
bita śmietaną, posypać
czekoladą i wiórkami kokosowymi lub delikatnie wymieszać go z kremem.Uwagi:4 małe kubeczki
jogurtu naturalnego,
kawa rozpuszczalna,
wiórki kokosowe lub dowolne
mrożone owoceCiasta i DeseryKoktajleKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-06Świetna przekąskąDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: