Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka cytrynowa 1 sztuk
mleko 1 szklanekmus
truskawkowy 0,5 szklanek
cukier puder 1 szklanekWykonanie:W gorącym
mleku rozpuścić
galaretkę, a gdy przestygnie, a gdy przestygnie, ubić ją w większym naczyniu trzepaczką. Do ubitej
galaretki stopniowo dodać zmiksowane
truskawki oraz
cukier puder. Ubijać do momentu, gdy masa zacznie gęstnieć. Mus przelać do pucharków i wstawić na kilka godzin do lodówki. przed podaniem można deser udekorować
owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: