Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 600 gramów
śmietana kremówka 600 mililitrów
cukier brązowy 50 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
beziki 12 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:Kremówkę ubić z
cukrem dodać przesiane
kakao oraz pokruszone
bezy i wymieszać. Wrzucić rozdrobnione widelcem
maliny (10 sztuk odłożyć do dekoracji) i delikatnie wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej przezroczystą folią, wygładzić wierzch i wstawić na 4h do zamrażarki. Godzinę przed podaniem przełożyć do lodówki. Po wyjęciu z tortownicy i po zdjęciu folii ozdobić deser
malinami i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: