ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremówka 500 mililitrówżółtka 6 sztukcukier 1/3 szklaneklaska wanilii 1 sztukcukier brązowy 5 łyżek stołowychWykonanie:Rozciąć laskę wanilii, wydrążyć miąższ i wymieszać ze śmietana. Żółtka lekko ubić z cukrem i dodać do śmietany. Śmietanę z żółtkami przelać do 4 płaskich ceramicznych foremek. Wstawić do piekarnika i ustawić temperaturę 100 stopni lub wstawić do naczynia z wodą sięgającą 1/2 wysokości foremek i ustawić temperaturę 150 stopni. Wierzch foremek przykryć folią aluminiową. Zapiekać 20 minut. Gdy masa się zsiądzie, wyjąć foremki z piekarnika, wystudzić i wstawić na parę godzin do lodówki. Przed podaniem rozgrzać piekarnik do wysokiej temperatury, posypać krem cukrem brązowym i na moment wstawić na najwyższa półkę piekarnika. Bardzo uważać, żeby cukier się stopił, zrumienił, ale nie spalił. Natychmiast podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: