ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegochuda wieprzowina pokrojona w drobne paski 10 dekagramówmąka ziemniaczana 1/2 łyżek stołowychbiałko 1/2 sztukmałe pieczarki 10 dekagramówolej 1 i 1/2 łyżek stołowychrosół 1 litrówkostka rosołowa z kury 1/2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso wymieszać z solą, mąką ziemniaczaną i białkiem. Pieczarki dokładnie wypłukać i pokroić w plasterki. Następnie rozgrzać olej w garnku i włożyć mięso. Mieszając, smażyć 2 minuty na średnim ogniu. Włożyć pieczarki i smażyć ok. 2 minut. Wlać rosół, doprowadzić do wrzenia gotować 5-6 minut na małym ogniu. Dodać sos sojowy i rozkruszoną kostkę rosołową, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować minutę. Przelać do gorącej wazy, podawać zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: