ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
chuda wieprzowina pokrojona w drobne paski 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 1/2 łyżek stołowych
białko 1/2 sztuk
małe pieczarki 10 dekagramów
olej 1 i 1/2 łyżek stołowych
rosół 1 litrów
kostka rosołowa z kury 1/2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso wymieszać z solą, mąką ziemniaczaną i białkiem. Pieczarki dokładnie wypłukać i pokroić w plasterki. Następnie rozgrzać olej w garnku i włożyć mięso. Mieszając, smażyć 2 minuty na średnim ogniu. Włożyć pieczarki i smażyć ok. 2 minut. Wlać rosół, doprowadzić do wrzenia gotować 5-6 minut na małym ogniu. Dodać sos sojowy i rozkruszoną kostkę rosołową, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować minutę. Przelać do gorącej wazy, podawać zaraz po przyrządzeniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5396/Zupa-pieczarkowa