ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,5 kilogramówmąka 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychjajka 2 sztuksól według uznaniaWykonanie:Ugotować wyszorowane ziemniaki. Ostudzone obrać i zmielić. Dodać mąki, posolić oraz wbić jajka i zagnieść ciasto. Na posypanej mąką stolnicy ulepić wałeczek o ok. 2 cm średnicy i pokroić na ukośne trzy centymetrowe kawałki. Gotować w osolonym wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową, gdy wypłyną na powierzchnię.Szagówki polać bułka tartą przyrumieniona na maśle i podawać solo lub jako dodatek do pieczeni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: