Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
parmezan według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Drobno posiekaną
cebulę podsmażyć lekko na
oleju. Purchawki oczyścić, pokroić na grube plasterki, doprawić
solą i
pieprzem. Dusić z
cebulą, aż wyparuje większość powstałego płynu. Posypać utartym
parmezanem i podawać z frytkami.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: OlaiAndrzej89Data: 2012-07-28przechadzac sie wczesnym rankiem po moim ogrodzie znalazlem niesamowoty okaz purchawki oblrzymiej.Jest niezwykla w smaku dodalem jej do jajecznicy i cała moja rodzina była zachycona jej smakiem. PolecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: