ßßß Cookit - przepis na Purchawki duszone

Purchawki duszone

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
parmezan według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć lekko na oleju. Purchawki oczyścić, pokroić na grube plasterki, doprawić solą i pieprzem. Dusić z cebulą, aż wyparuje większość powstałego płynu. Posypać utartym parmezanem i podawać z frytkami.
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Komentarze:
Autor: OlaiAndrzej89
Data: 2012-07-28
przechadzac sie wczesnym rankiem po moim ogrodzie znalazlem niesamowoty okaz purchawki oblrzymiej.Jest niezwykla w smaku dodalem jej do jajecznicy i cała moja rodzina była zachycona jej smakiem. Polecam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/446/Purchawki-duszone