ßßß Cookit - przepis na Bomba lodowa z wiśniami II

Bomba lodowa z wiśniami II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty 250 gramów
napar kawy z ekspresu 0,5 szklanek
migdały mielone 60 gramów
konfitura wiśniowa 200 gramów
lody waniliowe 1 litrów
wiśnie 150 gramów
Wykonanie:
Wymieszać pokruszone biszkopty z migdałami i wlewać lekko podgrzaną kawę, aż powstanie gęsta masa. Dobrze schłodzoną salaterkę wyłożyć folia. Większą częścią masy wylepić dno i boki salaterki, docisnąć. Podgrzaną konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią masę biszkoptowo-migdałową.
Wydrylowane wiśnie wymieszać z lodami i napełnić salaterkę, przykryć równa warstwą pozostałej masy. Wstawić deser na 3 godziny do zamrażalnika. Bombę wyjąć na talerz, na chwilę odstawić i pokroić na porcje.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11074/Bomba-lodowa-z-wisniami-II