Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 250 gramównapar
kawy z ekspresu 0,5 szklanek
migdały mielone 60 gramów
konfitura wiśniowa 200 gramów
lody waniliowe 1 litrów
wiśnie 150 gramówWykonanie:Wymieszać pokruszone
biszkopty z
migdałami i wlewać lekko podgrzaną
kawę, aż powstanie gęsta masa. Dobrze schłodzoną salaterkę wyłożyć folia. Większą częścią masy wylepić dno i boki salaterki, docisnąć. Podgrzaną
konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią masę
biszkoptowo-
migdałową.Wydrylowane
wiśnie wymieszać z
lodami i napełnić salaterkę, przykryć równa warstwą pozostałej masy. Wstawić deser na 3 godziny do zamrażalnika. Bombę wyjąć na talerz, na chwilę odstawić i pokroić na porcje.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: