Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
lody czekoladowe 600 mililitrów
czekolada gorzka 100 gramów
likier kawowy 50 mililitrów
lody waniliowe 400 mililitrów
wiśnie 300 gramów
likier wisniowy 50 mililitrówWykonanie:Metalową dużą miskę chłodzić 30 minut w zamrażalniku.
Lody czekoladowe szybko zmiksować z
likierem kawowym i starta
czekolada. Zamrożoną miskę wyłożyć folia spożywczą, a jej dno i boki pokryć warstwą
lodów czekoladowych, zostawiając pusty środek. Wstawić na 1-2 godziny do zamrażalnika. Oczyszczone
wiśnie wydrylować i skropić
likierem wiśniowym.
Lody waniliowe lekko rozmrozić miksując przez 1 minutę i wymieszać z
wiśniami. Formę wyjąc z zamrażalnika i wypełnić środek
lodami waniliowymi z
wiśniami. Przykryć folia i wstawić do zamrażalnika na 5 -6 godzin. przed podaniem wyłożyć bombkę
lodową na półmisek, ostrożnie usunąć folię i pokroić deser na porcje.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: