Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 3 kilogramów
sól 1 łyżek deserowychWykonanie:
Pomidory przekroić na cząstki i wrzucić do garnka. Gotować na małym ogniu przez kilka dni, codziennie ok. 1-2 godziny. W połowie czasu gotowania dodać
sól. Gdy już się dobrze wygotują, przetrzeć przez sito do drugiego garnka i wrzący wlewać do wyparzonych słoików. Zamknąć słoiki i postawić do góry dnem aż ostygną.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaKuchnia WłoskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: