ßßß Cookit - przepis na Sok pomidorowy domowy

Sok pomidorowy domowy

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 3 kilogramów
sól 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Pomidory przekroić na cząstki i wrzucić do garnka. Gotować na małym ogniu przez kilka dni, codziennie ok. 1-2 godziny. W połowie czasu gotowania dodać sól. Gdy już się dobrze wygotują, przetrzeć przez sito do drugiego garnka i wrzący wlewać do wyparzonych słoików. Zamknąć słoiki i postawić do góry dnem aż ostygną.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Kuchnia Włoska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6775/Sok-pomidorowy-domowy