ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobazylia 4 pęczekczosnek 2 ząbkisól gruboziarnista według uznaniaorzeszki pinii 1 łyżek stołowychparmezan 3 łyżek stołowycholiwa extra vergine 1 szklanekWykonanie:Oczyszczony czosnek rozgnieść drewnianym tłuczkiem w marmurowym moździerzu. Dodać trochę soli i stopniowo umyte, osuszone listki bazylii. Rozgniatać delikatnie okrężnymi i podłużnymi ruchami tłuczka. Wsypać orzeszki i starty parmezan. Na koniec mieszając, stopniowo wlewać oliwę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: