Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
porzeczki czerwone 500 gramów
morele 250 gramów
cukier żelujacy 350 gramów
cukier według uznaniaWykonanie:Umyte
morele pokroić na kawałki, usuwając pestkę.
Porzeczki oczyścić.
Owoce przełożyć do garnka, dodać
cukier żelujący i ew. kilka łyżek
cukru kryształu. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 2 minuty. Zebrać pianę. Gorąca masę nałożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić. Słoiki postawić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: