ßßß Cookit - przepis na Szybki dżem z porzeczek i moreli

Szybki dżem z porzeczek i moreli

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
porzeczki czerwone 500 gramów
morele 250 gramów
cukier żelujacy 350 gramów
cukier według uznania
Wykonanie:
Umyte morele pokroić na kawałki, usuwając pestkę. Porzeczki oczyścić. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący i ew. kilka łyżek cukru kryształu. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 2 minuty. Zebrać pianę. Gorąca masę nałożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić. Słoiki postawić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10869/Szybki-dzem-z-porzeczek-i-moreli