Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz zielony turecki 2 sztuk
szalotka 5 sztuk
melisa 2 sztuk
ocet winny biały 500 mililitrówWykonanie:
Pieprz turecki przeciąć, usunąć ogonek i pestki, umyć.
Szalotkę obrać, przeciąć na pół.
Melisę ostrożnie opłukać, osuszyć.
Pieprz,
szalotkę i
melisę włożyć do wyparzonej butelki z szeroką szyjką, zalać
octem winnym. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić na 2-3 tygodnie w chłodnym miejscu. Od czasu do czasu wstrząsać.
Octu używać ostrożnie, gdyż jest bardzo ostry.Uwagi:
Zielony pieprz turecki w strączku, melina w gałązce
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: