ßßß Cookit - przepis na Ostry ocet ziołowy

Ostry ocet ziołowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz zielony turecki 2 sztuk
szalotka 5 sztuk
melisa 2 sztuk
ocet winny biały 500 mililitrów
Wykonanie:
Pieprz turecki przeciąć, usunąć ogonek i pestki, umyć. Szalotkę obrać, przeciąć na pół. Melisę ostrożnie opłukać, osuszyć. Pieprz, szalotkę i melisę włożyć do wyparzonej butelki z szeroką szyjką, zalać octem winnym. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić na 2-3 tygodnie w chłodnym miejscu. Od czasu do czasu wstrząsać. Octu używać ostrożnie, gdyż jest bardzo ostry.
Uwagi:
Zielony pieprz turecki w strączku, melina w gałązce
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1062/Ostry-ocet-ziolowy