ßßß Cookit - przepis na Faszerowane buraki

Faszerowane buraki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
burak ćwikłowy 4 sztuk
ziarno pszenicy 60 dekagramów
mostek z żeberkami 10 dekagramów
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
koper w pęczku 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Buraki umyć i cienko obrać ze skórki. Pszenicę namoczyć przez około 2 godziny, po czym gotować na małym ogniu przez około godzinę. Osobno, w osolonej wodzie ugotować buraki. Ostudzić, wydrążyć środki. Wydrążony miąższ z buraków pokroić w drobną kostkę. Pokroić tofu, również w drobną kostkę. Posiekać koperek. Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ugotowaną pszenicą, dodając sok z cytryny. Doprawić. Farszem napełnić buraki. Podawać na zimno, można także zapiec przez chwilę w piekarniku i podawać na ciepło.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/343/Faszerowane-buraki