Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
burak ćwikłowy 4 sztukziarno pszenicy 60 dekagramówmostek z
żeberkami 10 dekagramów
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
koper w pęczku 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Buraki umyć i cienko obrać ze skórki. Pszenicę namoczyć przez około 2 godziny, po czym gotować na małym ogniu przez około godzinę. Osobno, w osolonej wodzie ugotować
buraki. Ostudzić, wydrążyć środki. Wydrążony miąższ z
buraków pokroić w drobną kostkę. Pokroić
tofu, również w drobną kostkę. Posiekać
koperek. Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ugotowaną pszenicą, dodając
sok z cytryny. Doprawić. Farszem napełnić
buraki. Podawać na zimno, można także zapiec przez chwilę w piekarniku i podawać na ciepło.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: