ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomelon mały 1 sztukszynka parmeńska, plastry 100 gramówpieprz biały według uznaniaWykonanie:Melon przepołowić i usunąć pestki. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy większej niż 2 cm i oprószyć je białym pieprzem. Plastry szynki pokroić na paski. Każdą melonową kulkę owinąć paskiem szynki i spiąć wykałaczką lub szpadką.Kuleczki ułożyć na półmisku udekorowanym liśćmi zielonej sałaty.Uwagi:Szynkę parmeńską można zastąpić inną wędzoną szynką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: