Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
melon mały 1 sztuk
szynka parmeńska, plastry 100 gramów
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Melon przepołowić i usunąć pestki. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy większej niż 2 cm i oprószyć je
białym pieprzem. Plastry
szynki pokroić na paski. Każdą
melonową kulkę owinąć paskiem
szynki i spiąć wykałaczką lub szpadką.Kuleczki ułożyć na półmisku udekorowanym liśćmi
zielonej sałaty.Uwagi:
Szynkę parmeńską można zastąpić inną
wędzoną szynką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: