ßßß Cookit - przepis na Melon w szynce parmeńskiej

Melon w szynce parmeńskiej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
melon mały 1 sztuk
szynka parmeńska, plastry 100 gramów
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Melon przepołowić i usunąć pestki. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy większej niż 2 cm i oprószyć je białym pieprzem. Plastry szynki pokroić na paski. Każdą melonową kulkę owinąć paskiem szynki i spiąć wykałaczką lub szpadką.
Kuleczki ułożyć na półmisku udekorowanym liśćmi zielonej sałaty.
Uwagi:
Szynkę parmeńską można zastąpić inną wędzoną szynką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4830/Melon-w-szynce-parmenskiej