Wykonanie
Składniki :ok. 40 dag polędwiczek z dzika50 dag
pieczarekmąka, tłuszcz do smażenia
sól,
pieprz, ziele jałowca, kilka ziaren
pieprzuduża
cebulaPrzygotowanie:
Mięso pokroić w plastry, lekko rozgnieść np. widelcem
Pieczarki pokroić drobno, ale nie tak bardzo drobnoObraną
cebulę pokroić w pół krążkiNa rozgrzanym
smalcu smażyć plastry
mięsa obtoczone wpierw w
mące- przełożyć do garnka, dodać tłuszczu jeśli trzeba i usmażyć
cebulę, dodać do polędwiczekNastępnie pokrojone
pieczarki również przesmażyć( najlepiej na innej patelni, bo wcześniej smażone
mięso przywrze do niej )Wszystko razem połączyć i podlać ciut
wodą, dodać
przyprawy, posolić, przykryć pokrywką i gotować razem do miękkości polędwiczek, nie trwa to długo, sprawdzać by
polędwiczki nie zrobiły się twarde !
To co przywarło na patelni koniecznie podlać
wodą, rozgrzać na ogniu i dodać do sosu.W moim ogrodzie.
Forsycja ciągle u mnie kwitnie.
Żonkil, nie wiem skąd tu się wziął...
W tym roku hortensje wyglądają pięknie :)