Składniki:-składniki jak na biszkopt, przepis tu-2 kg jabłek-cukier-cukier waniliowy-4 łyżeczki żelatynyWykonanie:Biszkopt pieczemy wg przepisu na dwóch osobnych brytfannach. Studzimy.Żelatynę zalewamy wodą , żeby ją przykryło i odstawiamy na napęcznienia.Jabłka obieramy , kroimy w plastry i prażymy, dodajemy cukier waniliowy i cukier.Jeśli jabłka są słodkie nie trzeba dodawać cukru! Lekko studzimy.Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w mikrofali , żeby się rozpuściła, ale uważać żeby nie zagotować. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do ciepłych jabłek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jabłka mają tężęć. Jeśli są zbyt rzadkie można dołożyć żelatyny !Lekko ścięte jabłka są już gotowe do przełożenia.Biszkopty pączujemy/woda z cytryną/ .Przekładamy: biszkopt-jabłka-biszkopt.Odstawiamy do lodówki. Podajemy z bitą śmietaną.