ßßß

Składniki: 10 jajek300g.pieczarek2 cebulki dymki1 łyżka masła klarowanego200ml słodkiej śmietanki 36%sól,pieprzposiekany szczypiorek Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek,umyć.Każde przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć żółtka.Pieczarki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulki posiekać drobno.Na patelni rozgrzać masło klarowane,zeszklić cebulkę, dołożyć pieczarki, smażyć przez chwilę po odparowaniu płynu.W kielichu blendera umieścić usmażone pieczarki,żółtka oraz śmietankę, doprawić solą i pieprzem.Całość zmiksować na gładki, puszysty mus.Mus umieścić w rękawie z ozdobną końcówką, napełniać nim wgłębienia białek.Jajka ułożyć na półmisku, posypać posiekanym szczypiorkiem
Smacznego