Wykonanie
Cześć,Dziś zapraszam Was na bezglutenowe kruche
ciasteczka kukurydziano-
cytrynowe . Inspirację zaczerpnęłam z bloga eksperymentalnie .Składniki (na 16
ciasteczek):150 gram
mąki kukurydzianej,50 gram
kaszki kukurydzianej,100 gram
masła,60 gram
cukru pudru,1
żółtko,skórka starta z 1
cytryny,sok z połowy
cytryny,płaska łyżeczka
śmietany (użyłam 12%-owej).Making-off:Wszystkie składniki łączymy zagniatając ciasto. Ważne by było ono twarde i jednolite. Owijamy je folią i wkładamy na kwadrans do zamrażarki.Ciasto może być trudne w wałkowaniu. Łatwo się rozpada. Podzieliłam je więc na 16 części, każdą zrolowałam w kulkę, spłaszczyłam ją dłonią a następnie użyłam stempla do
ciasteczek.Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około kwadrans.Pozdrawiam,GosiaReklamy